Różne smaki chleba!

Jak osiągnąć chleb dukana?
6 października 2015
Jak przygotować zakwas na chleb?
6 października 2015

Różne smaki chleba!

Przedstawiając się teraz do piekarni, czasem nie wiemy, co wybrać. W możliwości widzimy bowiem rozliczne odmiany chlebów. Same z nich są pszenne, drugie orkiszowe , a trzecie korzystają w sobie słodkie dodatki. Dostrzegając tak obszerny zakres, dobrze by zachęciło nas więc do samodzielnego zrobienia każdego typu chleba. Najpierw rzecz jasna, najkorzystniej zacząć od dawnej wersji, a więc znanego wszystkim chleba pszennego. Wraz z zyskiwaniem badania w współczesnym materiale, rozwiniemy swoje menu o jeszcze to różniejsze pozycje wypiekowe. Dla jednych będziemy korzystać zakwas na chleb i dla innych drożdże. Czasem wcale nie będą nam one potrzebne, gdyż skoncentrujemy się na innych składnikach, umożliwiających wyrośnięcie ciasta. Analizując zawartość blogów kulinarnych napotkamy tam chleby na słodko , bułki paryskie, pomidorowe czy cebulowe, anyżowe bagietki i wiele różnych przysmaków, jakie potrafią nas zauroczyć. Będziemy zaskoczeni , jak dużo zmian ma bliski nam przeważnie w dwóch lub trzech formach, chleb. Dobrze uzyskać taką wiedzę, by zaskakiwać rodzinę codziennie serwując im kanapki z wielu rodzajów pieczywa albo same podczas przyjęcia dla znajomych , gdzie możemy zademonstrować prace z bliskiej domowej piekarni. Zapewne każdemu posmakują nasze wyśmienite przysmaki.  

Comments are closed.